ΑΘΗΝΑ
08:20
|
11.05.2024
Η πυρκαγιά κατέκαιγε όλη τη νύχτα στην περιοχή του Ερημίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, για να περιορίσουν την πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχήτ του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Η εικόνα σήμερα, Δευτέρα 17/08, είναι καλύτερη, χωρίς όμως ακόμα η φωτιά να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Από τα ξημερώματα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σηκώθηκαν και πάλι στην περιοχής, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει σε μια περιοχή δύσβατη και με πυκνή βλάστηση.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, συμμετέχουν -εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις- υπάλληλοι του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, καθώς και ομάδες εθελοντών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα (17/08), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, νησιά Β/Α Αιγαίου, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κορινθία & Αργολίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα