ΑΘΗΝΑ
15:11
|
28.09.2024
Τελευταίο θύμα του ιού μια 74χρονη που κατέληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο 'Παπανικολάου' στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών λόγω κορονοϊού στη χώρα μας έχει φτάσει πλέον στους 230, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέληξε μια 74 χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο ‘Παπανικολάου’ στη Θεσσαλονίκη.

Η 74χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν διασωληνεμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Παραμένει στη ΜΕΘ η 17χρονη

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη παραμένει η 17χρονη που -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ- νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, μέχρι που παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές κι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 17χρονη δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η περίπτωσή της επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των υγειονομικών αρχών ότι η μεταδοτικότητα του ιού εμφανίζει έξαρση στις νεαρότερες ηλικίες.

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 217 νέα κρούσματα (για πέμπτη μέρα ο αριθμός των μολύνσεων είναι σταθερά πάνω από 200) και από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Στις 16 περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο (ανάμεσά τους η Αττική, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα), επιβάλλεται υποχρεωτικό όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.  

Στην Πάρο και την Αντίπαρο αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, κατά το μοντέλο μέτρων που επιβλήθηκε και στον Πόρο, έως τις 24 Αυγούστου. Σε αυτά τα δύο νησιά απαγορεύεται οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης επιτρέπονται το πολύ 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού – τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος σε όλους όσοι επιστρέφουν από άδειες και εργάζονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Υποχρεωτική γίνεται και η χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.  

Επιπλέον, από σήμερα, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.   Ταυτόχρονα, καθίσταται υποχρεωτική και η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα