ΑΘΗΝΑ
07:44
|
17.05.2024
Κατά δήλωση Πέτσα, η ημερομηνία "έχει κλειδώσει", παρά τους ανησυχητικούς ρυθμούς μετάδοσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Την ημερομηνία επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, με τη χαρακτηριστική φράση “η ημερομηνία αυτή έχει κλειδώσει”.

“Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον”, παρατήρησε ο κος Πέτσας.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και για το αν εξακολουθεί να υφίσταται πιθανότητα αναβολής, απάντησε ότι “όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα”.

Η κυβέρνηση επιμένει στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς παρά την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρας μας κι ενώ οι σύλλογοι γονέων και καθηγητών εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, καταγγέλωντας ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως αποφεύγει να πάρει θέση και να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που επανειλημμένως έχουν θέσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα