ΑΘΗΝΑ
03:07
|
10.05.2024
H Microsoft επιβεβαίωσε ότι σε έναν χρόνο από τώρα, στις 17 Αυγούστου 2021, θα τερματιστεί οριστικά η λειτουργία του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ακριβώς σε έναν χρόνο από σήμερα, στις 17 Αυγούστου 2021, θα τερματιστεί οριστικά η λειτουργία του Internet Explorer.

Μέχρι τότε θα έχουν παυθεί σταδιακά όλες οι εφαρμογές που υποστηρίζονται ακόμα από το πρόγραμμα περιήγησης και από το επόμενο καλοκαίρι ο Internet Explorer -μετά από 25 χρόνια αδιάλλειπτης παρουσίας στους υπολογιστές μας- θα τοποθετηθεί επισήμως εκεί όπου στην πραγματικότητα ανήκει εδώ και κάμποσα χρόνια: στο χρονοντούλαπο της ψηφιακής ιστορίας.

Ο browser που σήμερα πια χρησιμεύει μόνο ως αναφορά σε ανέκδοτα και αποτελεί συνώνυμο της καθυστέρησης και των αργών αντανακλαστικών, ήταν κάποτε το απόλυτο εργαλείο για την πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό. Από την εμφάνισή του το 1995 και για τα επόμενα οκτώ τουλάχιστον χρόνια, το 95% των χρηστών που έμπαιναν στο Ίντερνετ παγκοσμίως το έκαναν μέσω του Internet Explorer.

Το 2004, η είσοδος στην αγορά και στην ψηφιακή ζωή του Mozilla Firefox έσπασε το μονοπώλιο και απείλησε την πρωτοκαθεδρία του IE. Το 2008, το Google Chrome έδωσε το οριστικό χτύπημα στον πάλαι ποτέ κραταιό browser, που πλέον έμοιαζε παρωχημένος, μουσειακός.

Το 2015 η Microsoft επιχείρησε να αντικαταστήσει τον IE με τον Edge στους υπολογιστές της, αλλά έναν μόλις χρόνο αργότερα -το 2016- εγκατέλειψε τις προσπάθειες και υιοθέτησε τον Google Chrome.

Ο Internet Explorer θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί από τότε, αλλά ακόμα και σ’ αυτό αποδείχθηκε αργός…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα