ΑΘΗΝΑ
18:50
|
16.04.2024
O Στήβεν Κ. Μπάνον κατηγορήθηκε την Πέμπτη για απάτη στη Νέα Υόρκη, για το ρόλο του σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα συγκέντρωσης χρημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Στήβ Μπάνον, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ στους τελευταίους μήνες του 2016 και υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, κατηγορήθηκε την Πέμπτη για απάτη, για το ρόλο του σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα συγκέντρωσης χρημάτων, το We Build The Wall, που συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Μπάνον και τρεις συνεργάτες του απόσπασαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, χρησιμοποιώντας εν μέρει τα χρήματα για να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που άνοιξε την Πέμπτη από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Με το κατηγορητήριο, το οποίο έρχεται λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Μπάνον γίνεται ο έβδομος εξέχων συνεργάτης του Τραμπ που κατηγορείται για ομοσπονδιακό έγκλημα.

Ο Μπάνον, ο οποίος θεωρείται ως ο εγκέφαλος πίσω από την επιτυχημένη εθνικιστική έκκληση του Τραμπ σε μια πολιτική βάση θιγμένων λευκών ψηφοφόρων της εργατικής τάξης, φέρεται να έχει «λάβει 1.000.000 δολάρια από το We Build the Wall», μερικά από τα οποία χρησιμοποίησε για να «καλύψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια προσωπικών εξόδων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κανένας εκπρόσωπος του Μπάνον δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό που απηύθυναν ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Πηγή: LA Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα