ΑΘΗΝΑ
14:07
|
26.04.2024
Στους 238 οι θάνατοι πλέον στη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε δωρεάν εμβόλια για όλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορονοϊού, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 238.

Πρόκειται για μια 85 χρονη γυναίκα κι έναν 52 χρονο άνδρα.

Ο 52χρονος δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα κι αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Καβάλας (εκεί ζούσε κι εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ), αλλά και στις υγειονομικές αρχές. Ως ασθενής είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, και στις 7 Αυγούστου διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατέληξε σήμερα το πρωί, στις 08:40 π.μ.

Η 85χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 269 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας να ανέρχεται στις 7.934.

Μητσοτάκης: Δωρεάν για όλους το εμβόλιο όταν έρθει στην Ελλάδα

Στη σημερινή τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο -όταν έρθει στην Ελλάδα- θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες δωρεάν.

“Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους Έλληνες πολίτες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς:

“Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα