ΑΘΗΝΑ
13:15
|
26.04.2024
Υπήρξε κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι προχωρούσαν σε οικοδομικές εργασίες μέσα στο κτήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δεκαπέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην κατάληψη Libertartia στην Λεωφόρου Στρατού στην Θεσσαλονίκη.  Η συγκεκριμένη κατάληψη, λειτουργούσε από το 2008 στο εγκαταλειμμένο διατηρητέο κτήριο, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου. 

Τον Ιανουάριο του 2018 ακροδεξιοί πυρπόλησαν το κτίριο το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά από μέσα.  Σήμερα, μια ομάδα αντεξουσιαστών, πήγαν στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού, προκειμένου να ξαναφτιάξουν την σκεπή του κτιρίου η οποία είχε καταστραφεί από την φωτιά.

  Υπήρξε κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι προχωρούσαν σε οικοδομικές εργασίες μέσα στο κτήριο, με αποτέλεσμα να γίνουν οι δεκαπέντε προσαγωγές και να κατασχεθούν όλα τα εργαλεία που είχαν μαζί τους οι προσαχθέντες. 

Πάντως το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένας πόλεμος στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα στην αστυνομία και τον χώρο των αντεξουσιαστών, ο οποίος ξεκίνησε με την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου και συνεχίστηκε με την απόπειρα εμπρησμού σε αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος, το οποίο ανήκε στην Αλβανίδα πρόξενο στις 18 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα