ΑΘΗΝΑ
11:50
|
16.05.2021

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το NATO ενισχύει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν έχει καμία βάση. Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, το NATO […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το NATO ενισχύει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν έχει καμία βάση. Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, το NATO δεν αποτελεί επ’ ουδενί απειλή για την Λευκορωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν αναπτύσσει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιφέρεια», διαβεβαίωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου της Λευκορωσίας,  Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος χθες σε επίσκεψη που έκανε σε στρατιωτική σχολή στο Γκρόντνο ζήτησε από τον στρατό να τηρήσει αυστηρή στάση και να διαφυλάξει τα σύνορα της χώρας.

«Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε, έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας. Καλούμε το Μινσκ να επιδείξει απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της Λευκορωσίας» πρόσθεσε η Λουνγκέσκου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας από την πλευρά της χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Λευκορώσου ηγέτη «προπαγάνδα του καθεστώτος», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα μίλησε «για εντελώς ανυπόστατες δηλώσεις για κατά φαντασίαν εξωτερικές απειλές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα