ΑΘΗΝΑ
01:46
|
20.04.2024

«Το βαθύ κράτος ή οποιοσδήποτε, στο FDA καθιστούν πολύ δύσκολο για τις φαρμακευτικές εταιρείες να βρουν ανθρώπους για να δοκιμάσουν τα εμβόλια και τη θεραπευτική […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το βαθύ κράτος ή οποιοσδήποτε, στο FDA καθιστούν πολύ δύσκολο για τις φαρμακευτικές εταιρείες να βρουν ανθρώπους για να δοκιμάσουν τα εμβόλια και τη θεραπευτική αγωγή. Προφανώς, ελπίζουν να καθυστερήσουν την απάντηση μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ταχύτητα και να σώσουμε ζωές» έγραψε σε tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την διαδικασία παραγωγής του εμβολίου για τον κορονοϊό, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, πόσο επιπόλαιος είναι. Ο Αμερικάνος πρόεδρος, συνέδεσε την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών με την  παραγωγή του εμβολίου, αφήνοντας να εννοηθεί οτι το FDA καθυστερεί επίτηδες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, προκειμένου να τον πλήξει πολιτικά.

Την περασμένη Πέμπτη, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει τη δήλωση ενός κορυφαίου στελέχους της FDA, του Πίτερ Μαρκς, που είπε ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του αν η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε ένα εμβόλιο προτού να αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.  Ο Πίτερ Μαρκς, ο διευθυντής του Κέντρου Βιολογικών Εκτιμήσεων και Έρευνας, αρμοδιότητα του οποίου είναι τα εμβόλια και οι καινοτόμες θεραπείες, όπως η γονιδιακή θεραπεία, είπε στο Reuters ότι δεν έχει δεχτεί πολιτικές πιέσεις και ότι η FDA θα αποφασίσει βασιζόμενη μόνο σε επιστημονικά στοιχεία. Αν αλλάξει αυτό όμως «θα αισθανόμουν υποχρεωμένος (να παραιτηθώ) επειδή με αυτόν τον τρόπο θα έδειχνα στους Αμερικανούς ότι κάτι δεν πάει καλά», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα