ΑΘΗΝΑ
05:26
|
17.05.2024
Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σαάντ Ντιν Ελ Οτμάνι απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.

“Αρνούμαστε οποιαδήποτε εξομάλυνση [των σχέσεων] με τη σιωνιστική οντότητα, διότι αυτό θα την ενθάρρυνε να πάει ακόμα παραπέρα στην παραβίαση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού” δήλωσε την Κυριακή στο πλαίσιο της ομιλίας του προς τα στελέχη του ισλαμιστικού PJD.

Η συγκεκριμένη θέση, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκφράστηκε από τον Μαροκινό πρωθυπουργό, ενόψει της περιοδείας στην περιοχή του Τζάρεντ Κούσνερ, του γαμπρού και σύμβουλου του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και μερικά 24ωρα μετά τη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ, περί εξομάλυνσης των σχέσεών τους.

 Όσον αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα, το Μαρόκο τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών, με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Οι σχέσεις των δύο χωρών διακόπηκαν το 2000, όταν ξέσπασε η δεύτερη Ιντιφάντα από τους Παλαιστίνιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα