ΑΘΗΝΑ
22:29
|
06.12.2022
Ερώτημα για τις καταθέσεις του συνεργάτη του γιού του Κεϊρόις, έβγαλαν εκτός εαυτού τον "Τραμπ των Τροπικών".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο “Τραμπ των Τροπικών”, Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιτέθηκε κυριολεκτικά χθες Κυριακή σε δημοσιογράφο, απειλώντας να τον χτυπήσει, μετά από ερώτηση που του απηύθυνε ο συντάκτης της εφημερίδας “Ο Globo” σχετικά με τις τραπεζικές καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον λογαριασμό της πρώτης κυρίας Μισέλ Μπολσονάρου, από πρώην συνεργάτη του γιου του Φλάβιου.

“Θέλω να σου ρίξω μπουνιά στα μούτρα, εντάξει;” ακούγεται να απαντά, έξαλλος ο Μπολσονάρου στην ερώτηση του συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας στο ηχογραφημένο απόσπασμα 37 δευτερολέπτων που έδωσε στη δημοσιότητα η “O Globo”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, βραζιλιάνικα ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο Φαμπρίσιου Κεϊρόις, έκανε καταθέσεις ύψους 72.000 reais (σχεδόν 10.850 ευρώ) στον λογαριασμό της πρώτης κυρίας μεταξύ του 2011 και του 2018.

Ο Κεϊρόις υπήρξε συνεργάτης του μεγαλύτερου γιου του προέδρου Μπολσονάρου. Ο Φλάβιου Μπολσονάρου, σήμερα ομοσπονδιακός γερουσιαστής, ήταν τότε τοπικός βουλευτής στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο πρώην συνεργάτης του γιου του προέδρου έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται σχετικά με καταθέσεις που είχαν γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο, ύψους 1,2 εκατ. reais (περίπου 181.000 ευρώ).

Τα ερωτήματα σχετικά με τον Κεϊρόις καταδιώκουν τον πρόεδρο αλλά και την οικογένειά του προσθέτοντας ακόμη έναν “βραχνά” στο πλήθος εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ακροδεξιός πρόεδρος, ο οποίος αμφισβητείται έντονα από τον λαό και τα συνδικάτα σχετικά με την ανταπόκρισή του στην πανδημία COVID-19, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό θανάτων, αύξηση κρουσμάτων, απώλειες 7,8 εκατ. θέσεων εργασίας και 13 εκατ. ανέργων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα