ΑΘΗΝΑ
07:42
|
20.04.2024
Έφυγε σε ηλικία 79 ετών ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Γιάννης Πουλόπουλος, κατέληξε σε ηλικία 79 ετών, λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Κυριακής (23/8).

Η καρδιά του Γιάννη Πουλόπουλου δεν άντεξε άλλο, επιβαρυμένη καθώς ήταν από τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η φωνή του όμως, που έχει ταυτιστεί με δεκάδες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας του Νέου Κύματος και ιδιαίτερα με τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου θα εξακολουθεί να μας συντροφεύει για πάντα.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ήταν ανέκαθεν ένας καλλιτέχνης χαμηλών τόνων που είχε αποτραβηχτεί από την δημοσιότητα και ζούσε μια ήσυχη ζωή μαζί με την σύζυγό του Μπέτυ και την κόρη του Άντα.

Μίλαγε σπάνια και όποτε το έκανε στηλίτευε την κατάσταση που επικρατούσε στην αγορά του ελληνικού τραγουδιού: “Δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν, μαγαζιά δουλεύουν δύο φορές την εβδομάδα. Πως, λοιπόν, να αναδειχθούν οι νέοι καλλιτέχνες; Κατέστρεψαν το τραγούδι, όπως κατέστρεψαν και την Ελλάδα! Είναι δυνατόν να περνούν οι Έλληνες όλα αυτά τα δεινά; Τους έχουν εξοντώσει και δεν ντρέπομαι να το πω και το θέμα δεν είναι οι μεγάλοι, είναι τα νέα παιδιά που δεν τους δίνεται το δικαίωμα να κάνουν πολλά πράγματα για να καταξιωθούν επαγγελματικά!…», δήλωσε σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Αυτός ήταν και ο λόγος της απόσυρσής του το 1999 από την ελληνική δισκογραφία, στην ιστορία της οποίας έχει ήδη καταχωρηθεί ο περίφημος ¨Δρόμος”, ως το εμπορικότερο άλμπουμ όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν το 1.500.000 αντίτυπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα