ΑΘΗΝΑ
01:33
|
20.04.2024
Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 11:00 στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή στον απόηχο των ανακοινώσεων Κεραμέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος γύρος εκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται σήμερα καθώς συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από κοινού με τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να συζητηθούν οι όροι υπό τους οποίους θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Έτσι, ένω συνεδριάζουν οι βουλευτικές επιτροπές σε εξέλιξη θα βρίσκεται το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς στις 11:00 στα Προπύλαια, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάλεσαν δασκάλους και καθηγητές να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πορεία προς τη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Επιπλέον, ζητούν αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.).

Παράλληλα, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, ζητούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα και την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Η συνεδρίαση των επιτροπών για το άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και τις υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 13.00.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα