ΑΘΗΝΑ
19:30
|
23.04.2024
Στο τετ-α-τετ Νεχάμερ με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν το μεταναστευτικό αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη (25/8) και την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψή του ο κ. Νεχάμερ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι συζητήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του κ. Νεχάμερ επικεντρώθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Αυστριακός ΥΠ.ΕΣ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Επίσης, επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει την Ελλάδα έμπρακτα, όπως άλλωστε ήδη πράττει η Αυστρία. 

Συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αυστρία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι κ.κ. Μηταράκης, Κουμουτσάκος και Νεχάμερ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα αναχωρήσουν με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, όπου και θα επισκεφθούν τις περιοχές Καστανιές και Φέρες στον Έβρο για να έχει “μία επί τόπου εικόνα της κατάστασης της μετανάστευσης”,όπως δήλωσε ο κ. Νεχάμερ.

Θέμα των συνομιλιών θα αποτελέσει και η περαιτέρω υποστήριξη της προστασίας των συνόρων, στο πλαίσιο της νέας “Πλατφόρμας Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής”, η ίδρυση της οποίας αποφασίστηκε στην πρόσφατη Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου & Μετανάστευσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

“Ακόμα κι αν ο κορονοϊός έχει απομακρύνει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενεργά. Τους τελευταίους μήνες ήμουν σε στενή επαφή με τους Έλληνες ομολόγους μου”, τόνισε ο Καρλ Νέχαμερ από τη Βιέννη.

Την Τετάρτη, ο κ. Νεχάμερ θα επισκεφθεί μαζί με τους Μηταράκη και Κουμουτσάκο και την αυστριακή αντιπροσωπεία τη Χίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα