ΑΘΗΝΑ
12:51
|
25.04.2024
Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις ή αν ενδέχεται να επαναμολυνθούν πολλοί ακόμη άνθρωποι παγκόσμια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός σήμανε στους ιολόγους της παγκόσμιας κοινότητας μετά την ανακοίνωση της κρατικής ολλάνδικής τηλεόρασης (ΝΟS) ότι ένας ασθενής στην Ολλανδία και ένας άλλος στο Βέλγιο επαναμολύνθηκαν από κορονοϊό.

Η είδηση των νέων περιστατικών επαναμόλυνσης έρχεται μία μέρα μετά τις αναφορές για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επαναμόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για έναν άνδρα που επαναμολύνθηκε τεσσεράμισι μήνες αφού ιάθηκε από την covid-19.

Η σύμβουλος της ολλανδικής κυβέρνησης, ιολόγος Μάριον Κούπμανς δήλωσε ότι ο Ολλανδός ασθενής είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι οι επαναμολύνσεις ήταν αναμενόμενες.

“Το γεγονός ότι εμφανίζεται κάποιος με επαναμόλυνση δεν με ανησυχεί”, σχολίασε. “Πρέπει να δούμε αν αυτό συμβαίνει συχνά”, διευκρίνισε.

Ωστόσο, ο Βέλγος ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ, τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ασθενής επαναμολύνθηκε “δεν είναι καλά νέα”. Αν και ο Βέλγος ασθενής είχε ήπια συμπτώματα, ο Βαν Ρανστ εξήγησε ότι η περίπτωση του δείχνει ότι τα αντισώματα που είχε αναπτύξει κατά την πρώτη μόλυνση δεν επαρκούσαν για να αποτρέψουν την επαναμόλυνσή του από ένα ελαφρά διαφορετικό στέλεχος του ιού.

Όπως και να έχει οι ειδικοί δεν γνωρίζουν προς το παρόν αν αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες ή αν ενδέχεται να επαναμολυνθούν από τον κορονοϊό πολλοί ακόμη άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα