ΑΘΗΝΑ
08:15
|
20.05.2024
Ο άτυχος άντρας είχε περάσει παλαιότερα πνευμονία, ενώ έπασχε από δυσλιπιδαιμία και υποθυρεοειδισμό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 243 ανέρχονται πλέον οι θανώντες από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς κατέληξε το πρωί της Τρίτης ένας 69χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”.

Ο άτυχος άντρας είχε περάσει παλαιότερα πνευμονία, ενώ έπασχε από δυσλιπιδαιμία και υποθυρεοειδισμό.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (24/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα  κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Παρά την πρόσκαιρη μείωση των χθεσινών κρουσμάτων, οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή. Περιοριστικά μέτρα ετέθησαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί και στα Χανιά, ενώ η καθιερωμένη ενημέρωση πλέον θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Στον δείκτη μεταδοτικότητας (R0) που σημειώνει πτωτικές τάσεις μίλησε το πρωί της Τρίτης (25/8) ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι σήμερα ενδεχομένως να δούμε μία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς -όπως εξήγησε- το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε κοντά στο 1, ίσως και κάτι πάνω από το 1. Γιατί έχει δείξει μία ήπια αυξητική τάση, αλλά περιμένουμε να το δούμε τις επόμενες ημέρες» είπε ο καθηγητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα