ΑΘΗΝΑ
13:00
|
07.07.2024
Προεδρικό διάταγμα με στόχο τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης από τον Χουσείν Αρνούς υπέγραψε ο πρόεδρος της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προεδρικό διάταγμα με στόχο τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Χουσείν Αρνούς έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ.

Ο 67χρονος εντολοδόχος πρωθυπουργός, γεννημένος στο Ιντλίμπ και απόφοιτος της σχολής πολιτικών μηχανικών του πανεπιστημίου Χαλεπίου, διετέλεσε υπουργός Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, κυβερνήτης στις επαρχίες Ντέιρ Εζόρ και Κουνέιτρα  και είναι ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ από το 2013.

Διορίστηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός λίγο μετά την αποπομπή του προκατόχου του, Ιμάντ Χαμίς στις 11 Ιουνίου. Καλείται να διαχειριστεί μία ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη Συρία που δοκιμάζεται, πέραν του πολέμου, και από τις νέες αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις του λεγόμενου “νόμου Καίσαρα”. Οι τελευταίες αμερικανικές κυρώσεις επιδιώκουν να πετύχουν όσα δεν πέτυχαν ως τώρα οι βόμβες του αμερικανικού στρατού και των μισθοφορικών δυνάμεων που οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν κατά καιρούς ώστε να δρουν στο συριακό έδαφος σε βάρος του στρατού της Συρίας σε συνεργασία με συμμάχους και εταίρους της Ουάσιγκτον σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα