ΑΘΗΝΑ
09:11
|
03.05.2024
Δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες. Τραυματισμός δύο ρώσων στρατιωτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλη μία επίθεση σε ρωσική στρατιωτική περίπολο σημειώθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, αναδεικνύοντας την «εύθραυστη» βιωσιμότητα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο Μάρτιο ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα με στόχο τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ που θεωρείται το τελευταίο «οχυρό» ένοπλων δυνάμεων μισθοφόρων και τζιχαντιστών από οργανώσεις-παρακλάδια της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους».

Η επίθεση με πυρά αντιαρματικού όπλου σημειώθηκε σε θωρακισμένο όχημα του ρωσικού στρατού με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο Ρώσων που επέβαιναν σε αυτό ενώ πραγματοποιούσαν κοινή περιπολία με Τούρκους στρατιωτικούς. Στους τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ικανοποιητική.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια ρωσο-τουρκικής περιπολίας στον αυτοκινητόδρομο Μ-4 (που συνδέει το Χαλέπι με τη Λατάκεια) κοντά στην πόλη Ουρούμ αλ Τζαούζ, στο νότιο τμήμα της ζώνης «αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» στο Ιντλίμπ. Ανακοινώθηκε επίσης πως η ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Συρία σε συνεργασία με τους Τούρκους στρατιωτικούς καθώς και με τα όργανα της ασφαλείας της Συρίας, προσπαθούν να προσδιορίσουν τους δράστες της επίθεσης αυτής

Η Ρωσία κι η Τουρκία άρχισαν τις κοινές περιπολίες τον Μάρτιο μετά από «συμφωνία εκεχειρίας» στην περιοχή, έχοντας πραγματοποιήσει ως σήμερα 26 κοινές περιπολίες. Εάν οι επιθέσεις εναντίον ρωσικών περιπόλων κλιμακωθούν δεν αποκλείεται να “εξουδετερώσουν” την ρωσο-τουρκική συμφωνία για “εκεχειρία” στο Ιντλίμπ και να ανοίξουν το δρόμο σε συρο-ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον του τελευταίου “προπύργιου” αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκβαση του πολυετούς πολέμου στην πολύπαθη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα