ΑΘΗΝΑ
05:50
|
27.04.2024

Στου κουφού την πόρτα χτύπησε και σήμερα ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στου κουφού την πόρτα χτύπησε και σήμερα ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Έλληνας αξιωματούχος επικέντρωσε στην «επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας» τονίζοντας πως «σε συνδυασμό με την παρουσία μεγάλου αριθμού ναυτικών μονάδων στην περιοχή, αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος και οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης». Απέρριψε, όπως νωρίτερα και άλλα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, το ενδεχόμενο διαλόγου όσο η Τουρκία και τα τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ αρκέστηκε στο γνώριμο ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» εκφράζοντας υποκριτικά «ανησυχία» για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Υποστήριξε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης «στη βάση πνεύματος συμμαχικής αλληλεγγύης» και «του διεθνούς δικαίου», υποβαθμίζοντας ή αδιαφορώντας για τις συνεχείς προκλήσεις της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολούθως χαιρέτισε τις «μεσολαβητικές» προσπάθειες της Γερμανίας με στόχο το διάλογο Αθήνας-Άγκυρας, αναφέροντας ότι και το ΝΑΤΟ παρέχεται σαν… «πλατφόρμα για να συναντηθούν και να συζητήσουν οι Σύμμαχοι πώς να βρουν τη λύση σε αυτήν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αύριο μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. Ο Στόλτενμπεργκ αύριο έχει προγραμματίσει σειρά επαφών μεταξύ άλλων και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα