ΑΘΗΝΑ
03:44
|
24.04.2024
Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, στα νοσοκομεία του Πεκίνου δεν βρίσκεται κανένας ασθενής με Covid-19
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, στα νοσοκομεία του Πεκίνου δεν βρίσκεται κανένας ασθενής με Covid-19, καθώς πήραν εξιτήριο και οι δύο τελευταίοι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα (26/8) η Επιτροπή Υγιεινής και Υγείας του Πεκίνου.

Τα μέτρα ελέγχου έχουν πλέον χαλαρώσει στην κινεζική πρωτεύουσα και η χρήση μάσκας στον δρόμο είναι προαιρετική αν και εξακολουθεί να παραμένει υποχρεωτική στα καταστήματα, στους κινηματογράφους και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται, ότι κατά την περίοδο εξάπλωσης του ιού στο Πεκίνο, καταγράφηκαν 935 κρούσματα, εκ των οποίων 335 συνδέονταν με την υπαίθρια αγορά Ξινφαντί. 

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία στην ηπειρωτική Κίνα το 94,13% των κρουσμάτων κορονοϊού έχει θεραπευτεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα από το Δεκέμβριο του 2019 έχει ξεπεράσει τις 84,9 χιλιάδες, με 108 κρούσματα να έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εφτά μέρες (το ποσοστό μείωσης των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν περίπου 6,7% ανά ημέρα).

Δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι στην χώρα από τις 15 Απριλίου (εκτός από κρούσματα, τα οποία σημειώθηκαν μια φορά ως αποτέλεσμα της προσαρμογής). Το ποσοστό θνησιμότητας είναι 5,45% ( περισσότεροι από 4,6 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει).

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό σε τοπικά ιατρικά κέντρα είναι 347 και μόνο εφτά άτομα νοσούν σοβαρά.

ΠΗΓΗ:TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα