ΑΘΗΝΑ
22:41
|
04.07.2024

Αεροπορική επιδρομή αντιποίνων πραγματοποίησαν στις 24 Αυγούστου κοντά στην πόλη Νταρ ας Σαλάμ της Σομαλίας αμερικανικά βομβαρδιστικά σε φερόμενη θέση τζιχαντιστών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορική επιδρομή αντιποίνων πραγματοποίησαν στις 24 Αυγούστου κοντά στην πόλη Νταρ ας Σαλάμ της Σομαλίας αμερικανικά βομβαρδιστικά σε φερόμενη θέση τζιχαντιστών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άτομα που φέρονται πως είναι μέλη της ισλαμικής οργάνωσης.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική (AFRICOM) αναφέρεται πως η επίθεση έγινε σε συνεννόηση με τη σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση με αφορμή προηγούμενη επίθεση των τζιχαντιστών.

Ο υποδιευθυντής επιχειρήσεων της AFRICOM,  αρχιστράτηγος Μπράντφορντ Γκέρινγκ χαρακτήρισε «επικίνδυνο εχθρό» την οργάνωση Αλ Σαμπάμπ που δίνει το τέλειο άλλοθι για τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας και δράσης των ΗΠΑ στην στρατηγική (για τη διεθνή ναυτιλία και το εμπόριο) Σομαλία. Ισχυρίστηκε επίσης πως η δράση της «συνιστά κίνδυνο για την Αφρική και τις ΗΠΑ» διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει να ασκεί πίεση «στο δίκτυο δράσης και στην δυνατότητά τους να σχεδιάζουν και να εκτελούν» επιθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα