ΑΘΗΝΑ
00:58
|
24.04.2024

Τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες διαγνώστηκαν με συμπτώματα ελαφράς διάσεισης έπειτα από την εμπλοκή τους σε τροχαίο ατύχημα με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία στις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες διαγνώστηκαν με συμπτώματα ελαφράς διάσεισης έπειτα από την εμπλοκή τους σε τροχαίο ατύχημα με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία στις αρχές της βδομάδας.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico επικαλούμενη σχέδιο ανακοίνωσης του Πενταγώνου και αξιωματούχο που έχει γνώση του θέματος.  Το Politico επικαλείται και δεύτερη στρατιωτική πηγή στο Πεντάγωνο που ανέφερε πως σημειώθηκε ο τραυματισμός «αρκετών» Αμερικανών στρατιωτών υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αργότερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως ρωσικό στρατιωτικό όχημα προσέκρουσε σε όχημα του αμερικανικού στρατού στην ανατολική Συρία και πως στη συνέχεια πέταξε επί τόπου ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο σε χαμηλό ύψος στην περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα, σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί.

Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε τον τραυματισμό Αμερικανών που επέβαιναν σε περιπολικό παντός εδάφους τύπου M-ATV από την πρόσκρουση ρωσικού στρατιωτικού οχήματος στο Ντέιρικ της βορειοανατολικής Συρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα