ΑΘΗΝΑ
11:57
|
26.04.2024
Έξι νεκροί το τελευταίο 24ωρο και 259 νέα κρούσματα από τον COVID-19. Νέα μέτρα στην Αττική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

259 νέα κρούσματα κορονοιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.531, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

1.975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Aκόμη 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 11 (31.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 45.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έξι ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 254 θανάτους συνολικά στη χώρα. Πρόκειται για 89 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, μαζικούς ελέγχους, που έχουν ως στόχο να οχυρωθούν οι προνοιακές δομές της χώρας και οι Μονάδες Φροντίδας των Ηλικιωμένων από τον κίνδυνο διασποράς μολύνσεων SARS-CoV-2, ξεκινούν κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με απόφαση που ελήφθη κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μετά και από τα ανησυχητικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχές ανά την επικράτεια.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι αδειοδοτημένες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Αττικής, που ανέρχονται στις 130, με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ωφελούμενους και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες κοινωνικές δομές που απειλούνται από τη διασπορά SARS-CoV-2, ιδιαίτερα όσο ο αριθμός κρουσμάτων αυξάνεται στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της απόφασης του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής και του προέδρου του ΕΟΔΥ, το Κέντρο Επιχειρήσεων θα προβεί στην εκπόνηση «επιδημιολογικού επιχειρησιακού στοχευμένου σχεδίου».

Τα στατιστικά της ημέρας αναλυτικά

Από τα 259 επιπλέον κρούσματα, τα 228 είναι εγχώρια. Από τα εγχώρια , τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, τα 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τέσσερα με γνωστές συρροές.

–  25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 23 συνδέονται   με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 25 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 στην Π.Ε. Δράμας

– 1 στην Π.Ε. Έβρου

– 3 στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 7 στην Π.Ε. Ημαθίας

– 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 στην Π.Ε. Καβάλας

– 3 στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 7 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 1 στην Π.Ε. Κορινθίας

– 4 στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 5 στην Π.Ε Λάρισας

– 22 Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

– 1 στην Π.Ε. Ξάνθης

– 6 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 3 στην Π.Ε. Πιερίας

– 2 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 9 στην Π.Ε. Χανίων

– 2 στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα