ΑΘΗΝΑ
22:37
|
21.06.2024

Τον τέταρτο αρχηγό μέσα σε μία πενταετία εξέλεξαν σήμερα οι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε μία προσπάθεια πολιτικής «αναδόμησης» του κόμματος μετά την ήττα που υπέστησαν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τέταρτο αρχηγό μέσα σε μία πενταετία εξέλεξαν σήμερα οι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε μία προσπάθεια πολιτικής «αναδόμησης» του κόμματος μετά την ήττα που υπέστησαν κατά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου που ανέδειξαν στην εξουσία τον Συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο 54χρονος Εντ Ντέιβι συμμετείχε το 2010 στην κυβέρνηση συνασπισμού του κόμματός του και των Συντηρητικών με πρωθυπουργό τον Ντέιβιντ Κάμερον αναλαμβάνοντας χαρτοφυλάκια Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Κατάφερε να αναδειχθεί αρχηγός του κόμματος υποσχόμενος «βαθιές αλλαγές», νικώντας την αντίπαλό του Λάιλα Μόραν  με 42,756 ψήφους έναντι 24.564.

 Παίρνει τη σκυτάλη από την Τζο Σουίνσον που έχασε την βουλευτική έδρα της στις εκλογές του Δεκέμβρη και είδε παράλληλα το κόμμα της να εκλέγει μόλις 11 άτομα στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων, πληρώνοντας το τίμημα για τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνασπισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα