ΑΘΗΝΑ
03:23
|
19.09.2024

Δεκάδες χωρικοί βρήκαν οικτρό θάνατο αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν εισέβαλαν εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο χωριό τους που βρίσκεται κοντά στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χωρικοί βρήκαν οικτρό θάνατο αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν εισέβαλαν εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο χωριό τους που βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Γκουόζα της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Οι ένοπλοι δράστες, που εισέβαλαν στο χωριό αργά το βράδυ, θέρισαν τις ζωές τουλάχιστον 75 ανθρώπων, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν.

Οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ πατώντας στην αδυναμία της νιγηριανής ομοσπονδιακής κυβέρνησης να επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια στις πιο φτωχές και λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Νιγηρίας συνεχίζουν ακάθεκτοι τις επιθέσεις σε βάρος αμάχων που αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους. Ο προεδρεύων της επιτροπής στρατού της νιγηριανής γερουσίας, Αλί Ντούμε, αποκάλυψε μιλώντας στη βουλή  το νέο φονικό αναγνωρίζοντας ότι παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες η οργάνωση εξακολουθεί να δρα ανεξέλεγκτα, περίπου 11 χρόνια μετά την ίδρυσή της, όχι μόνον στη Νιγηρία αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής όπως το Τσαντ, ο Νίγηρας και το Καμερούν.

Ο Ντιντίερ Μπάντιεκ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του στρατού στο Καμερούν, σχολιάζοντας την νέα επίθεση τόνισε πως η οργάνωση έχει πλέον αναπτύξει υπόγεια δίκτυα στη ΒΑ Νιγηρία αλλά και μέλη που λειτουργούν σαν «πυρήνες» της οργάνωσης «εν υπνώσει». Τόνισε πως η οργάνωση δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί γιατί εξαπολύει ασύμμετρες επιθέσεις που δεν μπορούν να τερματιστούν με ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας ή αύξηση των δυνάμεων του στρατού αλλά με αντιμετώπιση της φτώχειας, της διαφθοράς, της έλλειψης βασικών υπηρεσιών και υποδομών στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Νιγηρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα