ΑΘΗΝΑ
06:48
|
20.04.2024

Την άμεση απελευθέρωση Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα πανδημίας του νέου κορωνοϊού ζήτησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση απελευθέρωση Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα πανδημίας του νέου κορωνοϊού ζήτησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Μετά τη συνεδρίαση της ΕΕ στη Ραμάλα η οργάνωση απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στο Ισραήλ ώστε «να σταματήσει την τακτική των μαρτυρίων στα οποία υποβάλλονται οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι μέσα στις φυλακές». Αφορμή για την έκκληση έδωσαν 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Οφερ.

Πυρά κατά της συμφωνίας ΗΑΕ-Ισραήλ

Παράλληλα η ΕΕ της PLO συζήτησε την επικείμενη συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και Ισραήλ στις 13 Αυγούστου. Κάλεσε τις αραβικές χώρες να μην ακολουθήσουν τα βήματα του Άμπου Ντάμπι. Επισήμανε την κλιμάκωση επιθετικότητας των ισραηλινών κατοχικών αρχών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τις καθημερινές βάρβαρες επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε βάρος ανυπεράσπιστων Παλαιστίνιων πολιτών και τις συνεχιζόμενες επιδρομές των εποίκων στο τέμενος Αλ Άκσα αλλά και σε χριστιανικούς ιερούς τόπους.

Η PLO τόνισε πως η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή θα πρέπει να βασίζεται στον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, στην επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στα σπίτια τους από όπου εκδιώχθηκαν το 1948, στην ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα και την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα