ΑΘΗΝΑ
20:58
|
17.06.2024

Για τη Δύση, «η Λευκορωσία είναι ακριβώς ένα τραμπολίνο προς τη Ρωσία, όπως πάντα», τόνισε σήμερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο σε μία προσπάθεια να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τη Δύση, «η Λευκορωσία είναι ακριβώς ένα τραμπολίνο προς τη Ρωσία, όπως πάντα», τόνισε σήμερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο σε μία προσπάθεια να επιρρίψει σε δυτικές χώρες το εντεινόμενο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που στρέφεται εναντίον της κυβέρνησής του.

Εκτίμησε δε πως οι Δυτικοί θέλουν να τον ανατρέψουν για να φθάσουν και να εξασθενήσουν τη Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Αντίθετα με τον Χίτλερ που είχε στείλει τον στρατό του στη Μόσχα, εκείνοι επιδιώκουν να καταστρέψουν την υπάρχουσα εξουσία, να την αντικαταστήσουν με μια νέα που θα ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από μια άλλη χώρα και θα αναπτύξει στρατεύματα». Σε επόμενο σημείο προειδοποίησε με κυρώσεις την Πολωνία και τη Λιθουανία, που εξέφρασαν ανοικτά την υποστήριξή τους στους αντιπολιτευόμενους υποστηρικτές.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στο 50% του στρατού της χώρας να τεθεί σε ετοιμασία μάχης ώστε να αποκρούσει τις απειλές που προέρχονται από την Δύση.Επιπλέον, διέψευσε ότι υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στο έδαφος της χώρας του τονίζοντας πως η Λευκορωσία είναι ικανή από μόνη της να εξασφαλίσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει έτοιμος να στείλει εφεδρική αστυνομική δύναμη στη Λευκορωσία σε περίπτωση που γίνουν ανεξέλεγκτες οι αντιδράσεις υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που αμφισβητούν την επανεκλογή του Λουκασένκο και απαιτούν επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα