ΑΘΗΝΑ
08:06
|
25.04.2024
Θα επιτρέπεται να συνεχίζουν τις σπουδές τους μαθήτριες που μένουν έγκυες, που ως σήμερα αποβάλλονταν οριστικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Δεν θα μπορούν πια να αποβάλλουν δια παντός τις μαθήτριες που μένουν έγκυες, τα σχολεία της Ζιμπάμπουε. Με βάση το νέο νόμο, για τον οποίο είχαν αγωνιστεί οι γυναικείες οργανώσεις της Αφρικανικής χώρας επί έτη, οι γυναίκες κερδίζουν μια μεγάλη μάχη στο μέτωπο της ισότητας, καθώς ήταν μεγάλος ο αριθμός των κοριτσιών που εγκατέλειπαν υποχρεωτικά το σχολείο, μένοντας αμόρφωτες, με το προηγούμενο καθεστώς.

Αν και ο πρώτος σχετικός νόμος είχε ψηφιστεί ήδη το 1999, ποτέ ωστόσο δεν εφαρμόστηκε και η εγκυμοσύνη συνέχισε να σημαίνει, μέχρι σήμερα, διακοπή των σπουδών. Ο υπουργός παιδείας της χώρας, Κάιν Μαθέμα, ανέφερε ότι «όλα τα παιδιά, κορίτσια ή αγόρια, πρέπει να έχουν τη βοήθεια της κοινωνίας, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους.. όλα τα παιδιά της Ζιμπάμπουε πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πάνε σχολείο».

Με το προηγούμενο καθεστώς, αν το κορίτσι είχε μείνει έγκυος από συμμαθητή του, το αγόρι μπορούσε να συνεχίσει να σπουδάζει αλλά εκείνην την εκδίωκαν. Αυτό ίσχυε ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα