ΑΘΗΝΑ
09:32
|
25.04.2024
Οκτώ νέα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ νέα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ενώ σήμερα το βράδυ θα πιστωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους τραπεζικούς λογαριασμούς 130.158 δικαιούχων.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται:

1. Η επέκταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.

2. Η επέκταση της ισχύος του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως τέλος του χρόνου .

3. Η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

4. Η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για τη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

5. Η παράταση της τηλεργασίας έως το τέλος του έτους.

6. Η οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών, με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

7. Η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία λόγω καραντίνας και

8. η θεσμοθέτηση νέας ειδικής άδειας των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοιό Covid-19.

Πληρωμές

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των παρακάτω εργαζομένων – δικαιούχων:

α) μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές κλπ επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου ποσού 5,48 εκατ. € για 19.452 άτομα.

β) αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού μηνός Ιουλίου ποσού 29,89 εκατ. € για 67.412 άτομα.

γ) οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούλιο ποσού 10,989 εκατ. € για 43.204 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα