ΑΘΗΝΑ
16:44
|
26.04.2024
H Μαρία Ζαχάροβα στηλιτεύει τον ισχυρισμό της ΕΕ για το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισχυρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ ήταν ο παράγοντας κλειδί που οδήγησε στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαστρέφει την ιστορική αλήθεια, δήλωσε χθες Πέμπτη (27/8) η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Καταγράψαμε την εθιμοτυπική ανακοίνωση που έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λεγόμενη ημέρα μνήμης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε ότι οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την πολύ περίεργη και μυωπική πολιτική παραχάραξης και αναθεώρησης της ευρωπαϊκής ιστορίας», στηλίτευσε η Ζαχάροβα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άλλη μια φορά επανέλαβε έναν ισχυρισμό που θεωρούμε αναθεωρητικό. Διατείνεται ότι το σύμφωνο μη επίθεσης που είχαν υπογράψει η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και την θλίψη», υπογράμμισε.

Η Ζαχάροβα αντέτεινε πως η Ευρώπη άρχισε να «βυθίζεται στο σκοτάδι» όχι την 23η Αυγούστου, αλλά όταν οι δυτικές πρωτεύουσες επέλεξαν τον κατευνασμό έναντι στην ναζιστική Γερμανία.

«Η προδοσία του Μονάχου το 1938 ήταν η κορύφωση της πολιτικής αυτής», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε εκτενές άρθρο του σχετικά με τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επ’ αφορμής των 75 ετών από τη λήξη του που είχε δημοσιεύσει στον αμερικανικό Τύπο κάνει μια συνοπτική και αναλυτική καταγραφή του πώς οδηγηθήκαμε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και του τι πραγματικά σήμαινε η πολιτική του κατευνασμού. Σε μια εποχή κατά την οποία όχι μόνο ακούγονται αλλά και τείνουν να κυριαρχήσουν ανιστόρητες προσεγγίσεις του τύπου “Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε όταν δύο αυταρχικές δυνάμεις συγκρούστηκαν μεταξύ τους”, η διατήρηση της ιστορικής αλήθειας αποτελεί ριζοσπαστική πράξη από μόνη της, γράφει.

“Μην ξαναγράφετε την ιστορία, διαγράφοντας μερικές από τις διαυγέστερες στιγμές σύμπνοιας του ανθρωπίνου γένους απέναντι σε πρωτοφανούς και μοναδικής βαρβαρότητας και εγκληματικότητας καθεστώτα. Μην γκρεμίζετε το μεταπολεμικό σύστημα διεθνούς ασφάλειας, διότι δεν υφίσταται κανένα καλύτερο για να το αντικαταστήσουμε. Μην εντείνετε την καχυποψία μας απέναντί σας, διότι θα υπερασπιστούμε το κράτος μας αλλά και τις σφαίρες επιρροής μας με κάθε κόστος, επειδή παραμένουμε μια παγκόσμια δύναμη” διεμήνυσε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΤΑSS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα