ΑΘΗΝΑ
04:26
|
20.05.2024
Νέο πακέτο μέτρων εξετάζει το Μαξίμου: καθολική χρήση μάσκας και κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα πανελλαδικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος.

Ο τελευταίος, χρονικά, θάνατος έγινε γνωστός το μεσημέρι της Παρασκευής (28/08) και πρόκειται για έναν 90χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 90χρονος υπέφερε από πολλά υποκείμενα νοσήματα και προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.

Σημειώνεται ότι αυτός ήταν ο 14ος θάνατος από τη συγκεκριμένη δομή.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Πέμπτης (27/08) κατέληξε 89χρονος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και έπασχε επίσης από υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής (28/08) κατέληξε 60χρονος άνδρας στο «Σωτηρία».

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν από τις 20 Αυγούστου και έπασχε από παχυσαρκία.

Ο συνολικός αριθμός των θανώντων από κορονοϊό στη χώρα ανέρχεται πλέον στους 259.

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Ένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο «πακέτο» που εξετάζει το Μαξίμου είναι το κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί αποχωρούν μεν από τα αστικά κέντρα -όπου ισχύει η απαγόρευση- μεταφέρονται δε, σε άλλους νομούς προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Ένα ακόμα μέτρο που βρίσκεται στο “τραπέζι” του Μαξίμου είναι η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστοσο, την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα κριθεί αφενός από το αν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων, αν δηλαδή θα πάμε σε περισσότερα από 300 κρούσματα τη μέρα και αφετέρου από το αν θα υπάρξει αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ.

Την Πέμπτη (27/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 259 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 228 εγχώρια κρούσματα, τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, τα 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τα 4 με γνωστές συρροές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα