ΑΘΗΝΑ
22:33
|
15.05.2024

58.000 εκτοπισμένοι, 160 νεκροί από πλημμύρες και 44 Ταλιμπάν νεκροί από τις συγκρούσεις με τον τακτικό στρατό του Αφγανιστάν, είναι ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

58.000 εκτοπισμένοι, 160 νεκροί από πλημμύρες και 44 Ταλιμπάν νεκροί από τις συγκρούσεις με τον τακτικό στρατό του Αφγανιστάν, είναι ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι εκτοπισμένοι Αφγανοί λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους Ταλιμπάν, φτάνει τους 58.000 ενώ σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Αφγανιστάν έγινε ανακατάληψη δύο βάσεων στην περιοχή Ιμάμ Σαχίμπ της ίδιας επαρχίας, που είχαν καταλάβει οι Ταλιμπάν για τέσσερις ημέρες. Συνολικά 44 μέλη των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και άλλα 37 τραυματίστηκαν μετά από μία μάχη τεσσάρων ημερών με τις αφγανικές δυνάμεις στην επαρχία Κουντούζ που βρίσκεται στα βόρεια του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το στρατηγό Αντάμ Καν Ματίν υποδιοικητή του 217ου Σώματος Στρατού (Pamir).

Δεν έφταναν όμως οι  ένοπλες συγκρούσεις, ήρθαν και οι πλημμύρες να επιδεινώσουν την κατάσταση στην Ασιατική χώρα. Δεκατρείς επαρχίες, κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες, σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών. 160 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ περισσότεροι από 120 έχουν τραυματιστεί.  15 άνθρωποι αγνοούνται. «Τα διασωστικά συνεργεία βρίσκονται ακόμη στην περιοχή και ερευνούν για πτώματα» δήλωσε η Ουαχίντα Σακάρ, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα