ΑΘΗΝΑ
02:29
|
25.04.2024

Το διασωστικό σκάφος που χρηματοδοτεί ο καλλιτέχνης Banksy, κατάφερε να πείσει τις Ιταλικές αρχές, ώστε να πάρουν 49 από τους συνολικά 219 μετανάστες που έχει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το διασωστικό σκάφος που χρηματοδοτεί ο καλλιτέχνης Banksy, κατάφερε να πείσει τις Ιταλικές αρχές, ώστε να πάρουν 49 από τους συνολικά 219 μετανάστες που έχει στο κατάστρωμα του.  Το διασωστικό σκάφος Louise Michel, με σημαία Γερμανίας, στηρίζεται οικονομικά από τον Banksy.  Την Παρασκευή διέσωσε τους τελευταίους 89 μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν επάνω σε ένα φουσκωτό σκάφος που έμπαζε νερά. Με τους 219 μετανάστες στο κατάστρωμα, το 31 μέτρων σκάφος, είχε πρόβλημα στο να κινηθεί με ασφάλεια και για τον λόγο αυτό ζήτησε βοήθεια από την ακτοφυλακή της Ιταλίας και της Μάλτας, δίχως να πάρει απάντηση. Παρέμενε 100 χιλιόμετρα ανοικτά των Ιταλικών αρχών, ενώ ανάμεσα στους διασωθέντες μετανάστες, υπήρχε και ένας νεκρός. Τελικά σήμερα η Ιταλική ακτοφυλακή, μετέφερε στην στεριά τους πιο ευάλωτους. 32 γυναίκες, 13 παιδιά και 4 άνδρες.

Ο ίδιος ο Banksy σε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είχε γράψει: «Όπως όλοι οι πετυχημένοι στον χώρο της τέχνης, έτσι κι εγώ αγόρασα ένα γιοτ προκειμένου να κάνω κρουαζιέρα στην Μεσόγειο. Είναι ένα σκάφος του γαλλικού ναυτικού που μετατράπηκε σε πλοίο ζωής, επειδή οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσής σκόπιμα, αγνοούν τις κλήσεις κινδύνου από μη Ευρωπαίους». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα