ΑΘΗΝΑ
04:56
|
26.10.2021

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία, για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που δεν σταματήσει να παρανομεί στο Ανατολικό Αιγαίο, επιβεβαιώθηκε ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία, για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που δεν σταματήσει να παρανομεί στο Ανατολικό Αιγαίο, επιβεβαιώθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, παρα μόνον από πράξεις.

Η Άγκυρα, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την προειδοποίηση των 27 Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε νέα Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά, από σήμερα και μέχρι της 11 Σεπτεμβρίου, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και την Ρόδο.

Η Λευκωσία εξέδωσε αντί-Navtex καταγγέλλοντας την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και της ασφάλειας στην περιοχή και τονίζοντας ότι η μόνη αρμόδια για οδηγίες εκεί είναι η Λάρνακα.

Παράλληλα, ο  Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για έλλειψη ειλικρίνειας και εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς απειλές προς την Ελλάδα και την Γαλλία, λέγοντας: «Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τη γλώσσα της διπλωματίας και της ειρήνης. Όμως, όταν το θέμα έρθει στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας, δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους,  η Γαλλία και η Ελλάδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα