ΑΘΗΝΑ
11:57
|
18.04.2024

«Μία ειρηνική λύση στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναμένει η ΕΕ από την Τουρκία δήλωσε σήμερα ο Πήτερ Στάνο, που έχει αναλάβει το ρόλο  του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μία ειρηνική λύση στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναμένει η ΕΕ από την Τουρκία δήλωσε σήμερα ο Πήτερ Στάνο, που έχει αναλάβει το ρόλο  του εκπροσώπου Τύπου του επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο Στάνο τόνισε πως οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο «ανησυχούν ολόκληρη την ΕΕ». Πρόσθεσε πως ο Μπορέλ μετέφερε τηλεφωνικά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αυτή την ανησυχία, ανάμικτη με την προσδοκία περί «ειρηνικής λύσης» από τη μεριά της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στο λόγο της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τσαβούσογλου είπε πως αφορούσε «το αποτέλεσμα και τις συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε πως «η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε τόσο δημόσια, μέσα από τα μηνύματα από το Γκίμνιχ και εν συνεχεία απευθείας και προσωπικά από τον Ύπατο Εκπρόσωπο, για τις προσδοκίες της ΕΕ από την Τουρκία για να βρεθεί λύση, ειρηνική και ήρεμη στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης ενημερώθηκε για το «πώς η ΕΕ βλέπει το δρόμο προς την αποκλιμάκωση, καθώς και τα μέτρα που η ΕΕ είναι έτοιμη να πάρει – και ήδη λαμβάνει – για να αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα