ΑΘΗΝΑ
21:43
|
16.04.2024

Τη μείζονα σημασία ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη στο πλαίσιο ευρύτερων στρατηγικών ενεργειακών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο εξέτασαν σήμερα μεταξύ άλλων στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Κύπριος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μείζονα σημασία ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη στο πλαίσιο ευρύτερων στρατηγικών ενεργειακών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο εξέτασαν σήμερα μεταξύ άλλων στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, η Κύπρια υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρίας Chevron, Μάικλ Γουίρθ, που εξαγόρασε σχετικά πρόσφατα τις μετοχές της ισραηλινής χρεοκοπημένης εταιρίας Noble Energy στο συγκεκριμένο κυπριακό υποθαλάσσιο κοίτασμα και ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Ντέιβιντ Στόβερ.

Οι επικεφαλής των εταιριών Ενέργειας διαβεβαίωσαν για την πρόθεση τους να προχωρήσουν «το ταχύτερο δυνατόν» στον προγραμματισμό αξιοποίησης του κοιτάσματος Αφροδίτη, παρά τη σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Δήλωσαν επίσης έτοιμοι να μεταβούν στην Κύπρο αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για τη στάση των διευθυνόντων συμβούλων των δύο εταιρών, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους προσφέροντάς τους «κάθε δυνατή βοήθεια» για την επίτευξη κοινών στόχων.

Συνάντηση Ζερβάκη με Ισραηλινό στρατιωτικό ακόλουθο

Πρωτύτερα, ο Ισραηλινός στρατιωτικός ακόλουθος στην Κύπρο Γιόσι Πίντο πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς συναντώντας τον αρχηγό της ΕΦ, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα οι προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συζήτησαν θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας χαρακτηρίζοντας «εξαιρετική» τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων αμφοτέρων χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα