ΑΘΗΝΑ
04:32
|
26.04.2024

Την αποστολή της ναυαρχίδας του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ στην Α. Μεσόγειο μέσα στις επόμενες λίγες μέρες επιβεβαίωσε σήμερα η Γαλλίδα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποστολή της ναυαρχίδας του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ στην Α. Μεσόγειο μέσα στις επόμενες λίγες μέρες επιβεβαίωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός  Άμυνας Φλοράνς Παρλί μιλώντας στο δίκτυο Europe 1.

 Η υπουργός απέφυγε να αναφέρει (για ευνόητους λόγους) περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή αποστολή του αεροπλανοφόρου στην περιοχή, πλην της πληροφορίας πως το σκάφος θα αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Τουλόν αρχές Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ αναφέρουν πως το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει σε «ετοιμότητα μάχης». Θα φέρει δηλαδή μεταξύ άλλων πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ, οπλοστάσιο υποβρύχιων επιχειρήσεων, συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και θα συνοδεύεται από (άγνωστο, ως τώρα) αριθμό πολεμικών πλοίων.

Είναι ωστόσο βέβαιο πως η αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αυξήσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεδομένης της διάθεσης της Τουρκίας να οξύνει την κατάσταση σε διάφορα επίπεδα ώστε να πετύχει μερίδιο στην πίτα εκμετάλλευσης νέων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και να προωθήσει με κάθε τρόπο την αύξηση της γεωπολιτικής επιρροής της στην ευρύτερη περιοχή.

Προ ημερών ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε προϊδεάσει για την αύξηση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή δηλώνοντας με νόημα πως η Τουρκία καταλαβαίνει μόνον από πράξεις και όχι από λόγια…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα