ΑΘΗΝΑ
14:50
|
26.06.2024
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απελευθέρωσε περισσότερους από 100 πολιτικούς της αντιπάλους 3 μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές για το Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απελευθέρωσε περισσότερους από 100 προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, τρείς μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη Κογκρέσου. Αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης, βουλευτές και συνεργάτες του ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυγμένου προέδρου της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, οι οποίοι εμπλέκονται σε απόπειρες ανατροπής της κυβέρνησης όπως η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος παρέμεναν υπό καθεστώς φυλάκισης ή εξορίας.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει απονείμει χάρη σε περισσότερους από 100 πολιτικούς της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Σε εκείνα που «χάθηκαν» από το προεδρικό διάταγμα περιλαμβάνονται ο βουλευτής Φρέντι Γκεβάρα, ο οποίος ζήτησε άσυλο στη διπλωματική αποστολή της Χιλής, καθώς και ο Ρομπέρτο Μαρέρο, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του προσωπικού του Γκουαϊδό.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εμβαθύνει τη διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης για την εθνική ένωση, έτσι ώστε τα πολιτικά ζητήματα να διευθετούνται με ειρηνικά μέσα και με εκλογικά μέσα», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Χόρχε Ροντρίγκεζ.

Στο διάταγμα απονομής χάριτος δεν περιλήφθηκε ο ακροδεξιός πολιτικός Λεοπόλντο Λόπεζ, ο οποίος κατηγορείται πως απεργάζεται την βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο από το 2014.

Πηγές: Telesur, Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα