ΑΘΗΝΑ
20:22
|
16.04.2024

Αυτή η φωτογραφία κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του Διαδικτύου. Συνέβη σήμερα κάπου στην Τουλκαρέμ της κατεχόμενης βόρειας Δυτικής Όχθης. Δεν θα την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτή η φωτογραφία κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του Διαδικτύου. Συνέβη σήμερα κάπου στην Τουλκαρέμ της κατεχόμενης βόρειας Δυτικής Όχθης. Δεν θα την συναντήσετε εύκολα σε διεθνή, μεγάλα δίκτυα. Είναι η παλαιστινιακή εκδοχή του “Δεν μπορώ να ανασάνω” που είπε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο πριν πεθάνει στη Μιννεάπολις από το κεφαλοκλείδωμα λευκού αστυνομικού.

Στη σημερινή εκδοχή το θύμα είναι Παλαιστίνιος ηλικιωμένος αγρότης, που τιμωρήθηκε γιατί αντιστάθηκε κρατώντας στο χέρι τη σημαία της κατεχόμενης πατρίδας του απέναντι στα αρπακτικά των Εβραίων εποίκων που βανδαλίζουν, καταστρέφουν και κλέβουν ατιμώρητα τις περιουσίες των Παλαιστινίων.

Ο θύτης είναι Ισραηλινός στρατιώτης που έχει εκπαιδευτεί ακριβώς με τις μεθόδους που έχουν εκπαιδευτεί αρκετές από τις αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ, ώστε να αντιμετωπίζουν σαν εχθρό πολίτες που διαμαρτύρονται ή αντιστέκονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα