ΑΘΗΝΑ
02:17
|
20.04.2024

“Δεν είμαστε υπερήρωες και ό,τι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη”. Είναι εξουθενωμένοι, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι. Οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου “Λίβινγκστον” στο Πορτ Ελίζαμπεθ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν είμαστε υπερήρωες και ό,τι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη”. Είναι εξουθενωμένοι, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι. Οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου “Λίβινγκστον” στο Πορτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής τραγουδούν και αποτίνουν φόρο τιμής σε όλους τους συναδέλφους τους που μάχονται κάτω από αντίξοες συνθήκες κατά της πανδημίας.

Τον περασμένο Ιούλιο οι γιατροί και νοσηλευτές του “Λίβινγκστον” βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας του βρετανικού BBC, η οποία ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις της υγειονομικής μονάδας και την αδυναμία όλων να ανταπεξέλθουν στην πανδημία του κορονοϊού και τα καθημερινά κρούσματα μολύνσεων. Σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές απαντούν στην αρνητική δημοσιότητα του BBC με ένα τραγούδι. Οι γιατροί που μίλησαν στο ρεπορτάζ BBC περιέγραφαν μια σχεδόν “εμπόλεμη κατάσταση” στους διαδρόμους και τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. “Αντίκριζες αίματα και σκουπίδια στα πατώματα, ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς να κοιμούνται πάνω σε απλωμένες εφημερίδες, ελάχιστα ήταν τα ασθενοφόρα και σχεδόν ανύπαρκτος ο εξαερισμός για τους ασθενείς», επισημαίνεται στην αυτοψία-έρευνα του BBC. Ο δρ. Τζον Μπλακ, ένας εκ των δύο επιδημιολόγων του νοσοκομείου στο Πορτ Ελίζαμπεθ των περίπου επτά εκατομμυρίων κατοίκων, είχε δηλώσει στο BBC ότι ο κορονοϊός ανέδειξε και έφερε στην επιφάνεια όλα τα χρόνια προβλήματα του υγειονομικού συστήματος. «Η νόσος Covid έχει προκαλέσει μεγάλες αντιπαραθέσεις», σχολίασε ο νοτιοαφρικανός γιατρός.  

Το τελευταίο διάστημα ο ρυθμός των μολύνσεων στη Νότια Αφρική έχει υποχωρήσει σημαντικά και η κατάσταση στο νοσοκομείο “Λίβινγκστον” φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά. Εξ ου και το μουσικό βίντεο, το οποίο βέβαια έγινε με την ελπίδα μιας κάποιας αναπτέρωσης του ηθικού των εργαζομένων αλλά και των ασθενών.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς θεσμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο που εξετάζει προσφυγή κατά του Ισραήλ, απέδειξαν πως βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και ανικανότητας.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα