ΑΘΗΝΑ
08:39
|
24.04.2024

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφεύγοντας σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας ενώ την ίδια στιγμή αποκαλεί τις δραστηριότητές της χώρας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφεύγοντας σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας ενώ την ίδια στιγμή αποκαλεί τις δραστηριότητές της χώρας του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μια προσπάθεια “αναζήτησης του δικαίου και της δικαιοσύνης”.

Μιλώντας σε δικαστές με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης.  Αγνοούν τη μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τ.χλμ, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας. Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που, σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω από άλλες χώρες , και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Βαρεθήκαμε από αυτό το παιχνίδι των σκιών. Άρχισε να γίνεται αστείο. Ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και το κάνουν δόλωμα μπροστά στην Τουρκία, η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη”. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σημειώνοντας: “Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά,  μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Ελλάδα δεν προσπαθεί  να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάει ζημιά η Ελλάδα”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα