ΑΘΗΝΑ
16:05
|
07.07.2024

Άστεγοι, άνεργοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων ασυνόδευτοι έφηβοι, που έχουν μείνει στο δρόμο μετά από έξωση έστησαν σήμερα εκατοντάδες σκηνές έξω από το δημαρχείο του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άστεγοι, άνεργοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων ασυνόδευτοι έφηβοι, που έχουν μείνει στο δρόμο μετά από έξωση έστησαν σήμερα εκατοντάδες σκηνές έξω από το δημαρχείο του Παρισιού αναζητώντας λύση στο πρόβλημά τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους περιέγραψαν τον εφιάλτη της καθημερινής επιβίωσης που βιώνουν στους δρόμους του Παρισιού καθώς τους απαγορεύεται να εργαστούν όσο διάστημα περιμένουν την απάντηση των αρμόδιων γαλλικών αρχών στην αίτηση που έχουν υποβάλλει για άσυλο. Κατά συνέπεια οι περισσότεροι αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους, εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κινδύνους.

Η διαμαρτυρία τους δεν κράτησε πολύ καθώς στον χώρο έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί που διέλυσαν τις σκηνές.

Η σοσιαλδημοκράτισσα δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό σε μία προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα και να αποκλιμακώσει την ένταση συναντήθηκε με αντιπροσωπεία μεταναστών. Τους διαβεβαίωσε πως θα αναζητήσει λύση στο πρόβλημά τους, μολονότι το χειρίζεται χειρίζεται η κεντρική κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα