ΑΘΗΝΑ
00:58
|
17.04.2024
Οι αρχές του Νίγηρα δήλωσαν τη Δευτέρα ότι πενηνταένα άτομα έχασαν τη ζωή τους (δεκατέσσερις από πνιγμό) μετά από σοβαρές πλημμύρες τον Αύγουστο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές του Νίγηρα δήλωσαν τη Δευτέρα ότι πενηνταένα άτομα έχασαν τη ζωή τους ( δεκατέσσερις από πνιγμό) μετά από σοβαρές πλημμύρες τον Αύγουστο.

Πάνω από 26.000 νοικοκυριά εξαφανίστηκαν μετά τις πλημμύρες που άρχισαν στις αρχές Αυγούστου. Οι πλημμύρες είναι συχνές στον Νίγηρα κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, όταν ξεχειλίζουν ρέματα και ποτάμια. Η κλιματολογική καταστροφή προκαλεί επίσης καταστροφή των καλλιεργειών και οικονομικές απώλειες.

Ο Υπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Ουμάρ Φαρούκ, επισκέφθηκε τη Δευτέρα τις πληγείσες περιοχές στο πλαίσιο της καταγραφής των ζημιών και της συνεννόησης με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των κατοίκων.

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, περίπου 281.000 άτομα που επλήγησαν από τις πλημμύρες έχουν ανάγκη από οικονομική και επισιτιστική βοήθεια.

Πηγές: Telesur, Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα