ΑΘΗΝΑ
05:17
|
19.04.2024
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα υπερασπίστηκε τον 17χρονο μακελάρη που ευθύνεται για τη δολοφονία δύο ατόμων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Κενόσα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα υπερασπίστηκε τον 17χρονο μακελάρη που ευθύνεται για τη δολοφονία δύο ατόμων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος ένοπλος προσπαθούσε να ξεφύγει και θα σκοτώθηκε από διαδηλωτές εάν δεν είχε ανοίξει πυρ.

Σήμερα ο Τραμπ θα επισκεφθεί την πόλη, τόπο διαμαρτυριών ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό από τότε που ο Τζέικομπ Μπλέικ, ένας 29χρονος μαύρος, πυροβολήθηκε αναίτια επτά φορές από την αστυνομία στις 23 Αυγούστου και έμεινε παράλυτος. Την τρίτη νύχτα διαδηλώσεων, ο Κάιλ Ριτενχάους, 17 ετών, πυροβόλησε τρεις διαδηλωτές, δύο θανάσιμα, με ένα τουφέκι.

«Προσπαθούσε να ξεφύγει από αυτούς … Και έπεσε και τότε του επιτέθηκαν πολύ βίαια», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. «Υποθέτω ότι ήταν σε πολύ μεγάλο πρόβλημα … Πιθανότατα θα είχε σκοτωθεί» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ρίτενχαους κατηγορήθηκε ως ενήλικας με δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού και μια απόπειρας ανθρωποκτονίας και ο δικηγόρος του δήλωσε ότι σκοπεύει να υποστηρίξει την αυτοάμυνα.

Ο πυροβολισμός του Μπλέικ, μπροστά σε τρία από τα παιδιά του στην Κενόσα, μια κυρίως λευκή πόλη περίπου 100.000 ανθρώπων, πυροδότησε ένα νέο κύμα διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε εθνικό επίπεδο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλεϊ ΜακΈνάνι είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ σχεδίαζε να ερευνήσει τις ζημιές στην Kenosha και να συναντηθεί με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, παρακάμπτοντας τις εκκλήσεις ορισμένων κρατικών και τοπικών ηγετών για να παραιτηθεί από την επίσκεψη.

Ο Τραμπ είπε ότι δεν θα συναντηθεί με την οικογένεια του Μπλέικ.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα