ΑΘΗΝΑ
03:21
|
27.04.2024
Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε μια εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών του φοιτητικού κινήματος την Τρίτη ως μέρος της συνεχιζόμενης καταστολής εναντίον πολιτικών ακτιβιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε μια εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών του φοιτητικού κινήματος την Τρίτη ως μέρος της συνεχιζόμενης καταστολής εναντίον πολιτικών ακτιβιστών που ηγήθησαν των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών τον Ιούλιο, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters.

Η 21χρονη Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών της Ταϊλάνδης, συνελήφθη από έναν αστυνομικό ενώ ήταν σε ταξί που ταξίδευε σε ένα πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ, όπως έδειξε βίντεο που τραβήχτηκε από την ίδια και δημοσιεύτηκε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Ο αξιωματικός ταυτοποιήθηκε ως μέλος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπανγκόκ στο βίντεο πριν αναφέρει το ένταλμα σύλληψης του δικαστηρίου.Η φοιτήτρια θα κατηγορηθεί για παραβίαση της εσωτερικής ασφάλειας και των κανονισμών κοραναϊού που απαγορεύουν τη δημόσια συγκέντρωση μεταξύ άλλων κατηγοριών, δήλωσε ο αξιωματικός στο Reuters.

Φοιτητικές ομάδες συγκεντρώνονται σχεδόν καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα από τις 18 Ιουλίου στο πλαίσιο φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων, ζητώντας ένα νέο σύνταγμα και τον τερματισμό της επιρροής του στρατού στην ταϊλανδέζικη πολιτική μετά από αμφισβητούμενες εκλογές πέρυσι, όταν ο πρώην ηγέτης της χούντας Πραγιούθ Τσαν-ότσα εκλέχθηκε διατηρώντας το πόστο που ανέλαβε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2014.

Ορισμένοι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης μεταρρύθμιση στη μοναρχία, μέχρι πρόσφατα ένα θέμα ταμπού στην Ταϊλάνδη. Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από δώδεκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων ηγετών φοιτητών, ράπερ και ακτιβιστών για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων από τον Ιούλιο.

Όσοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής απελευθερώθηκαν με εγγύηση.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα