ΑΘΗΝΑ
06:04
|
26.04.2024

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ )  και του αρμόδιου υφυπουργού […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ )  και του αρμόδιου υφυπουργού Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης  να σταματήσουν από την 1η Σεπτέμβρη τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων ανίχνευσης του νέου κορονοϊού.

Τις έντονες αντιδράσεις δεν προκάλεσε μόνον η έλλειψη επαρκούς αριθμού αντιδραστηρίων αλλά και η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να επιρρίψει ευθύνες στο προσωπικό γιατρών και νοσηλευτών που υποβάλλονται μαζικά σε τεστ μετά την επιστροφή τους από τη θερινή άδεια. Η αναφορά σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας σε «αλόγιστη χρήση» των τεστ ανίχνευσης του ιού προκάλεσε εύλογα έντονες αντιδράσεις.

Συνδικαλιστές της ΕΙΝΑΠ δήλωσαν πως η ανάσχεση των διαγνωστικών ελέγχων από το ΕΚΕΑ θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση αρκετών εκατοντάδων δειγμάτων που έχουν στείλει νοσοκομεία της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων ο Ευαγγελισμός και το Σωτηρία.

Μετά το σάλο, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως το πρόβλημα θα έχει λυθεί ως τις 8 Σεπτεμβρίου και πως ως τότε τα δείγματα προς έλεγχο θα στέλνονται σε άλλα «συνεργαζόμενα εργαστήρια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα