ΑΘΗΝΑ
05:51
|
26.04.2024

Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, συμφωνούν ότι ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι ο “απρόβλεπτος” Ντόναλντ Τραμπ να μην αποδεχθεί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, συμφωνούν ότι ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι ο “απρόβλεπτος” Ντόναλντ Τραμπ να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα της κάλπης σε περίπτωση ήττας του. Αυτό διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία “Opinium Research” για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας, Γκάρντιαν (Guardian).

Σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα αμφισβητήσει ή θα απορρίψει το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης του Νοεμβρίου με απώτερο στόχο την πρόκληση μιας συνταγματικής κρίσης στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα στον Guardian, πως την περασμένη εβδομάδα δύο μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησαν με επιστολές τους προς το Πεντάγωνο ο στρατός να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της εξουσίας μετά τις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της “Opinium Research” διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (47%) ανησυχούν μπροστά στην προοπτική ο Τραμπ να μην αποδεχθεί την ήττα. Το ποσοστό των Δημοκρατικών που συμμερίζεται τον ίδιο φόβο φτάνει στο 75%. Εν αντιθέσει μόλις το 35% των οπαδών και ψηφοφόρων του Τραμπ προβληματίζεται για αυτήν την εξέλιξη. Ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εδώ και μήνες φτιάχνει κλίμα παραπληροφορώντας το εκλογικό σώμα και αμφισβητώντας συνεχώς την εκλογική διαδικασία. Τον Αύγουστο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: “Ο μόνος τρόπος για να χάσουμε τις εκλογές είναι εάν γίνει νοθεία”.

Ο λόγος και οι πράξεις του Αμερικανού προέδρου δίνουν την εντύπωση ότι ο στόχος του είναι να κλονίσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού στη δημοκρατία και τις διαδικασίες. Εξάλλου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τρεις στους πέντε ψηφοφόρους του Τραμπ (60%) ανησυχεί πως οι Δημοκρατικοί θέλουν να “κλέψουν” τη νίκη με νοθεία. Στο στρατόπεδο Μπάιντεν το ποσοστό των ψηφοφόρων που φοβάται τη νοθεία αγγίζει το 53%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα