ΑΘΗΝΑ
03:32
|
25.04.2024

Με νευροτοξικό παράγοντα της ομάδας “Νoβιτσόκ” δηλητηριάστηκε ο αντιπολιτευόμενος στον Πούτιν Ρώσος πολιτικός, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νευροτοξικό παράγοντα της ομάδας “Νoβιτσόκ” δηλητηριάστηκε ο αντιπολιτευόμενος στον Πούτιν Ρώσος πολιτικός, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν “πέραν πάσης αμφιβολίας” ότι χρησιμοποιήθηκε νευροτοξικός παράγοντας της ομάδας “Νοβιτσόκ” για να δηλητηριαστεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Ο Ζάιμπερτ ανέφερε ότι το Βερολίνο θα ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη για τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Αλεξέι Ναβάλνι. Πάντως το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν είχε λάβει καμία πληροφορία από τη Γερμανία ότι ο κ. Ναβάλνι είχε δηλητηριαστεί με νευροτοξική ουσία “Νοβιτσόκ” σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Υπενθυμίζεται ότι 44χρονος Ρώσος πολιτικός αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας με προορισμό τη Μόσχα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης αυτής σε κωματώδη κατάσταση τον περασμένο μήνα. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο στο Βερολίνο. Η πολιτική του ομάδα διατείνεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με εντολή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατηγορία την οποία έχει διαψεύσει το Κρεμλίνο. Οι Ρώσοι γιατροί αμφισβητούν επίσης τη διάγνωση των Γερμανών συναδέλφων τους περί δηλητηρίασης του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα