ΑΘΗΝΑ
07:03
|
26.04.2024

O τραγουδιστής και ψυχή των νεοϋορκέζων “Talking Heads” Ντέιβιντ Μπερν ζήτησε συγγνώμη για ένα βίντεο από το μακρινό 1984 στο οποίο μιμείται και υποδύεται άτομα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O τραγουδιστής και ψυχή των νεοϋορκέζων “Talking Heads” Ντέιβιντ Μπερν ζήτησε συγγνώμη για ένα βίντεο από το μακρινό 1984 στο οποίο μιμείται και υποδύεται άτομα άλλων φυλών χρησιμοποιώντας την πρακτική γνωστή ως “black” και “brownface”.

Στο επίμαχο βιντεοκλίπ για την προώθηση της μουσικής ταινίας “Stop Making Sense” του ’84 ο Ντέιβιντ Μπερν του συγκροτήματος των “Talking Heads” παίρνει συνέντευξη από τον εαυτό του ενώ παράλληλα υποδύεται διάφορους δημοσιογράφους.

Το βίντεο με το “blackface” του μουσικού επανεμφανίστηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζοντας τον Μπερν να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως με μήνυμά του στο Twitter. “Παραδέχομαι και αναγνωρίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος”, γράφει ο frontman των Talking Heads και προσθέτει, “δείχνει πραγματική έλλειψη κατανόησης. Είναι σαν να κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις κάποιον άλλο – σαν να μην είσαι ο άνθρωπος που πίστευες ότι ήσουν”.

Ο Ντέιβιντ Μπεν είναι ένας από τους αρκετούς Αμερικανούς καλλιτέχνες και κωμικούς που αναγκάστηκαν να απολογηθούν για την πρακτική του “blackface” τους τελευταίους μήνες που το αντιρατσιστικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες διογκώνεται και έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική μετά τους θανάτους μαύρων Αμερικανών πολιτών, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ και η Μπριόνα Τέιλορ.

Το επίμαχο κλιπ του ’84:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα