ΑΘΗΝΑ
11:42
|
23.04.2024
Το κυβερνών κόμμα θα ψηφίσει στις 14 Σεπτεμβρίου για την αντικατάσταση του Πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας θα ψηφίσει στις 14 Σεπτεμβρίου για την αντικατάσταση του Πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος την Τετάρτη, καθώς ο ισχυρός επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα εδραίωσε την πρωτοπορία του στην «κούρσα» της διαδοχής.

Μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο – που αναμένεται να υποστηρίξει τον νέο ηγέτη του κραταιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος -και κατ’επέκταση νέο πρωθυπουργό είναι πιθανό- να ακολουθήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δύο άλλοι υποψήφιοι, ο πρώην υπουργός Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα και ο επικεφαλής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος Φούμιο Κισίντα, έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει τα σχέδια τους για υποψηφιότητα.

Ο Σούγκα, που θεωρείται το φαβορί για την ηγεσία, θεωρείται ρεαλιστής πολιτικός, υπήρξε στενός σύμβουλος του Άμπε τον οποίο και ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό να εκλεγεί ξανά μετά από μια καταστροφική πρώτη θητεία που έληξε μετά από ένα χρόνο το 2007.

Ο νέος πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων, από την πανδημία κορονοϊού έως την υπό δοκιμασία οικονομία, καθώς και να διασφαλίσει ότι οι αναβαλλόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μπορούν να προχωρήσουν.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα